İstanbul Merkez
0212 635 56 12
Merkez Ofis

Adres: Kıztaşı cd. Açıklar sk. No: 27 /2 Fatih / İSTANBUL

Tel  : 0212 635 56 12
Fax : 0212 631 54 49

Email: iklimtur@iklimtur.com

 
Sakarya Şube

Kurtuluş Mh. Bankalar Cd. No:29/402
Adapazarı / SAKARYA

Tel  : 0264 777 70 27
Cep : 0530 540 29 54
Email: sakarya@iklimtur.com
Bilecik Şube

İstiklal Mh. Tevfik Bey Cd. No: 93/1
Merkez/ BİLECİK

Tel  : 0228 212 99 92
Cep : 0536 577 30 90
Email: bilecik@iklimtur.com
Karabük Şube

Hürriyet Cd. Yıldırım İş Hanı (Evkur Karşısı)
No: 163  Ka: 3 Merkez/ KARABÜK

Tel  : 0370 412 61 32
Cep : 0553 319 61 32
Email: ahmetyapan@iklimtur.com

Medine Ziyaret Yerleri

Medine-i Münevvere'yi Ziyaret

Müslümanın İslami duyarlılığını daha da artıracak olan bu kutlu yolculuk, gerçekten Cenab-ı Hakk’ın rızasını kazanmanın önemli bir vesilesidir. Cenab-ı Hak, Peygamberini ziyarete gelenleri sever ve onların, onun huzurunda yapacakları duaları geri çevirmez. Hz. Peygamber de kendisini ziyarete gelenlere şefaat edeceğini bildirmiştir. Yolculuk esnasında, bol bol salatu selam getirilmeli ve Medine’ye yaklaştıkça bu daha da artırılmalıdır. Hacı, bu ziyaretin sıradan bir ziyaret olmadığını düşünerek büyük bir tevazu, saygı ve vakarla Medine’ye girmelidir.
 
Mescid-i Nebevi
Mescid-i Nebevi

Peygamber Efendimizin yaptırıp namaz kıldırdığı, halifeler ve Osmanlı sultanları tarafından genişletilerek ve tamir edilerek zamanımıza kadar gelmiş olan mesciddir. Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde: MESCİDİMDE KILINAN BİR NAMAZ, MESCİD-İ HARAM HARİÇ BAŞKA MESCİDLERDE KILINAN BİN NAMAZDAN HAYIRLIDIR buyurarak medh etmiştir.
 
 
Ravza-i Mutahhara

MESCİD-İ NEBİ içerisinde, Peygamberimizin kabr-i şerifi ile mescidin o zamanki minberi arasındaki yerdir. Peygamber Efendimizin: EVİMLE MİNBERİM ARASI, CENNET BAHçELERİNDEN BİR BAHçEDİR buyurarak medh ettiği Ravda-i Mütahhara'nın uzunluğu 22 metre, genişliği ise 15 metredir.

İçerisinde Peygamber Efendimizin namaz kıldığı mihrabın da bulunduğu bu beyaz sütunlu kısım, Mescid'in diğer bölümlerinden ayrılmıştır. Öteki kısımların sütunları vehalı renkleri ayrı olduğu için rahatça bilinebilmektedir.

 
 
Cennet-ül Baki

Medine-i Münevvere'nin mezarlığıdır. Bu mübarek kabristanda Peygamber Efendimizin amcası Hz. Abbas, torunu Hz. Hasan, damadı ve üçüncü halife Hz.Osman-ı Zinnureyn, halası Hz. Safiye, çocuğu Hz. İbrahim, kızı Rukiye, Fatıma vemübarek hanımları başta olmak üzere sahabe ve tabiundan birçok zevat medfundur.

Bukabristandaki türbeler ve mezar taşları, Medine-i Münevvere, Osmanlı idaresinden çıktıktan sonra yıktırılmıştır. Şimdi etrafı duvarlarla çevrili olan bu kabristan bir tarla görünümündedir. Kıble yönüne göre Mescid-i Nebi'nin soltarafında, hemen yan tarafındadır.

 
 
Uhud Şehitliği

Uhud, Medine’nin 5 km. kadar kuzeyinde bir dağın adıdır. Hicretin üçüncü yılında (M.625) İslam'ın yayılması sırasında hayatını kaybeden Peygamberimizin amcası ve şehidlerin efendisi Hz. Hamza ve 70 sahabenin kabirleri burada bulunmaktadır. 

 

Hz. Peygamber, her yıl Uhud şehitlerini ziyaret eder ve onlara dua ederdi Uhud şehitlerini ziyaret etmek de müstehaptır.

 

Kuba Mescidi

Peygamberimiz Hz. Muhammed, Mekke'den Medine'ye hicretleri esnasında, Medine'ye 5 km. mesafede bulunan Kuba'da 14 gün kalmıştı. Bu süre içinde Peygamberimiz orada bir mescid inşa etti ve burada namaz kıldı. Kur'an-ı Kerim'de takva üzere yapıldığı bildirilen ve İslâm âleminde cemaatle namaz kılınmak için yapılan ilk mescid budur. Kuba Mescidini ziyaret etmek ve burada iki veya dört rekat namaz kılmak müstehaptır. Bu mescidin ziyareti ile ilgili olarak Hz. Peygamber şöyle buyurmaktadır: "Kim evinde güzelce temizlenip abdest aldıktan sonra, başka maksatla değil de sadece namaz kılmak için Kuba Mescidine giderse umre sevabı alır."(12) Hz. Peygamber sağlığında, Cumartesi günleri Kuba Mescidini ziyaret eder ve burada namaz kılardı.

 

 

Yedi Mescitler - Hendek Meydanı

Hendek savaşının cereyan ettiği bu yere birbirlerine yakın küçük yedi mescid yapılmıştır.

 
Mescid-i Ebu Bekr (R.A)

Gamame mescidinin 20 adım sağ arka kısmındadır. Mescid-i Nebi'den 445 adım uzaklıktadır. Giriş kapısının üzerinde Osmanlı Tuğrasını görmek mümkündür.
 
 
Mescid-i Ömer (R.A)

Gamame mescidinin 105 adım sol ön kısmındadır. Mescid-i Nebi'den 530 adım uzaklıktadır. Hz. Ömer (R.A) ın evi burası olup devlet reisliğini bu mescidin olduğu yerden (evinden) yapmıştır.
 
Mescid-i Osman (R.A)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Mescidinin kıble tarafında bulunmaktadır.
 
Mescid-i Ali (R.A)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in bayram namazlarını kıldırdığı yerlerden biridir.
Efendimiz, Gamame Mescidinin bulunduğu yerde bayram namazlarını kıldırmadan önce, bayram namazlarını burada kıldırmıştır.

Mescid-i Nebevi’den 290 m uzaklıktadır. 1662'de Medine'yi ziyaret eden Ebu Salim el-Ayyaşı, Hz. Peygamber'in muhtelif yerlerde bayram namazı kıldırdığını bunlardan üç tanesinin meşhur olduğunu kaydeder. Bunlardan birisi de Mescid-i Ebu Bekir'in hemen kuzeyinde, Hz. Osman evinde isyancılar tarafından kuşatıldığında Hz. Ali'nin Medine musallasında bayram namazını kıldırdığı yerdir. ilk defa Ömer b. Abdülaziz tarafından inşa edilen Mescid-i Ali, 1990'da 882 m2'lik bir alan üzerine eski tarzına benzer bir şekilde yeniden inşa edilmiştir.

 
Mescid-i Kıbleteyn

İslam'ın ilk yıllarında namazlar, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya doğru kılınıyordu. Peygamber Efendimiz Kıble'nin Kâbe olmasını, yani namazların Kâbe'ye dönülerek kılınmasını çok arzu ediyor ve bu konuda Allah'tan gelecek emri bekliyordu. Hicretten 18 ay kadar sonra Şaban ayının 15. günü (Berat Kandilinde) Hz. Peygamber, Seleme oğulları mahallesinde öğle veya ikindi namazının farzını kıldırdığı esnada, ikinci rekatın sonunda aşağıdaki âyet-i kerime indi: "... Seni elbette, hoşlanacağın kıbleye döndüreceğiz. O halde hemen Mescid-i Haram'a (Kâbe'ye) doğru dön. (Ey mü'minler) siz de nerede olursanız olun, (namazda) oraya doğru dönün.
 
Cuma Mescid-i

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in  Medine'ye gelirken  durduğu Rânunâ denilen yerde, öğle namazı vakti gelmişti. Burada yanında bulunanlarla birlikte Cuma namazı kıldı ve hutbe okudu. Peygamberimizin ilk defa kıldığı Cuma namazı budur. İlk okuduğu hutbe de burada okuduğu hutbedir. Şimdi bu yerde "Mesci-i Cuma" adıyla büyük bir cami bulunmaktadır.
 
Gamame Mescid-i

Medine'de Rasulullah (sas)'in istiska (yağmur isteme) namazı kıldığı ve namaz biter bitmez yağmurun yağmaya başladığı bölgede sonradan yaptırılan mescidin adı Gamame Mescidi'dir.

 

Umre Programları
Hac Programları
Otel Rezervasyonları
Uçak Bilet
Turlar
Başa Dön
İklim Turizm Kıztaşı cd. Açıklar sk. No: 27 /2 Fatih / İSTANBUL Tel: 0212 635 56 12 Fax: 0 212 631 54 49 iklimtur@iklimtur.com
Yurtiçi Oteller | Yurtdışı Turları | Kültür Turları  | Kurumsal | Müşteri Hizmetleri
İklim Turizm
 
ÇAĞRI MERKEZİ212 635 56 12 İklim Turizm İklim Turizm İklim Turizm
Sosyal Medya Takip et
facebookfacebookfacebookfacebook